ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a folosit în mod abuziv toate instrumentele pentru a bloca și alte legi, nu doar Codul penal, a declarat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, la Parlament. Afirmația sa vine în contextul anunțului făcut de șeful statului, care a spus că va folosi toate instrumentele constituționale pentru a contesta Codurile penale.
 
"Nu mă surprinde, pentru că președintele Iohannis a folosit în mod abuziv toate instrumentele și atribuțiile pe care le are în Constituție pentru a bloca și alte legi, legi care țin de guvernare, care țin de programul economic - Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, sprijin pentru fermierii români și multe alte legi - legea salarizării, doar-doar poate le iese această dorință care nu are legătură cu democrația de a găsi mijloace prin care acest guvern să fie dat jos nu prin mijloace parlamentare și constituționale. Nu e o surpriză faptul că a anunțat că atacă (la CCR - n.r.). Trebuie să stea la rând, am înțeles că atacă și ceilalți din Opoziție", susține Dragnea. 
 
Președintele Camerei Deputaților spune că Parlamentul se află sub presiuni care vin din toate părțile pentru a vota într-un fel sau altul și consideră că acest lucru nu este normal. 
 
"Parlamentul are niște atribuții foarte serioase în arhitectura statului român și anume atributul fundamental al legiferării. Aceste amendamente care au fost introduse, care au fost aprobate în Codul penal, în Codul de procedură penală, în legile Justiției, după ce se aprobă aici trec prin filtru constituțional. O să treacă sigur și prin retrimiterea de către președinte la Parlament. Până la urmă, noi suntem în situația în care Parlamentul României este amenințat din toate părțile, este presat din toate părțile să voteze într-un fel sau altul sau să nu voteze într-un fel sau altul. Când Parlamentul sau altcineva a făcut presiuni asupra unei alte instituții să nu adopte o decizie într-un fel sau altul?", mai susține liderul PSD.