ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii de 10 ani ar putea lucra legal în Bolivia, conform unei noi legi care urmează a fi semnată de preşedintele Evo Morales. Teoretic, vârsta legală de angajare a unui copil este de 14 ani, dar autorităţile pot da derogări de la această lege pentru copii care au chiar şi 10 ani, dacă prestează activităţi independente. Cei între 12 şi 14 pot lucra pentru cineva.

Bolivia este una dintre cele mai sărace ţări din lume, peste 1 milion de persoane supravieţuind cu doar 75 de cenţi pe zi.

Legalizarea muncii la copii nu face decât să perpetueze ciclul sărăciei. "Familiile sărace îşi trimit copiii să lucreze din disperare, dar aceşti copii nu mai ajung la şcoală şi astfel cel mai probabil vor ajunge să muncească toată viaţa pe un salariu minim", explică Jo Becker, de la Human Rights Watch.

"Cu aproximativ 850.000 de copii muncitori în Bolivia şi doar 78 de inspectori, sarcina de monitorizare pe inspector este de 10.897 de copii", se arată într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui de către organizaţia mai sus amintită.