ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Drapelul Ungariei a fost arborat de către primarul Raduly Kalman Robert în Primăria din Miercurea Ciuc, fără legătură cu legislaţia românească.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În județul Harghita, suveranitatea e împărțită de două state: România și Ungaria, explică jurnalistul Dan Tanasă. Instituțiile publice din județ aparțin doar de formă statului român, de facto ele fiind ale Ungariei, spune acesta.

În incinta Primăriei Miercurea Ciuc, condusă de primarul UDMR Róbert Kálmán Ráduly, drapelul Ungariei, steagul secuiesc și limba maghiară fac legea.

La o întâlnire pe care edilul a avut la sfârșitul anului trecut cu presa din județ (cel mai probabil doar presa de limbă maghiară) în sala aflată în incinta primăriei erau arborate, în ordine, steagul municipiului, drapelul Uniunii Europene, drapelul Ungariei, steagul secuiesc și drapelul României.