ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 20 august2014, membrii organizației de extremă dreaptă ”Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate” (HVIM) au arborat în centrul municipiului Târgu Secuiesc drapelul Ungariei. Aceştia s-au lăudat pe Facebook cu acţiunea lor.

Guvernul României, condus de Victor Ponta, nu a avut până acum nicio reacţie.

Acțiunea extremiștilor de la HVIM vine după cea a celor de la UDMR, în frunte cu primarul Bokor Tibor, care în data de 27 iulie a.c. au rearborat ilegal steagul secuiesc pe domeniul public al municipiului.

  • ”Mișcarea tinerilor din cele 64 de comitate” este o grupare extremistă maghiară, înființată în anul 2001 în Ungaria de către extremistul Toroczkai Laszlo. Cele 64 de comitate fac referire la organizarea administrativ teritorială a Ungariei din perioada imperiului austro-ungar.

  • Organizaţia are filiale active şi în România, în unele localităţi din Ardeal unde populaţia maghiară alcătuieşte un procent important din totalul populaţiei. Membrii HVIM s-au remarcat anul trecut cu ocazia Zilei Naţionale a României, când au organizat o contra-demonstraţie la “Marşul Unirii” din Sfântu Gheorghe al Noii Drepte.