ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe drone au fost observate în noaptea de luni spre marți survolând diferite locuri din Paris, între ora 24:00 și ora 06:00 (05:00 GMT), informează AFP. Una a survolat Ambasada SUA la Paris, in timp ce restul au zburat deasupra unor  zone simbolice ale Parisului.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Prima dronă a fost observată deasupra Ambasadei SUA, puțin după miezul nopții, dar au fost survolate și Turnul Eiffel, Domul Invalizilor și Piața Concordia, a indicat una din sursele care investighează aceste zboruri. 'Ar putea fi vorba de o acțiune coordonată, dar nu știm prea multe deocamdată', a adăugat sursa menționată, conform Le Monde.

Diferite servicii de poliție au fost mobilizate pe parcursul nopții pentru a-i intercepta pe 'piloții' care ghidează dronele, dar fără succes.

Investigațiile în privința survolului Ambasadei SUA au fost încredințate secției de cercetare a Jandarmeriei Transporturilor Aeriene, iar celelalte survoluri poliției judiciare pariziene.

La 20 ianuarie, Palatul Elysée, sediul președinției franceze, a fost survolat de o dronă, tot pe timp de noapte, dar 'niciodată nu au fost observate atâtea drone într-o singură noapte', a afirmat o sursă a poliției franceze.

AFP amintește că 20 de drone, lansate de autori identificați, au fost observate din octombrie în Franța, în special în jurul obiectivelor nucleare ale țării.