ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului, va discuta luni despre deteriorarea relaţiilor dintre Washington şi Moscova în cadrul unei audieri intitulate "Rusia-SUA: agravare temporară sau un nou Război Rece?", relatează agenţia Tass, citată de Mediafax.

Livrare gratuita in 24 de ore!

La discuţii vor participa reprezentanţi ai Ministerului rus de Externe, ai Academiei de Ştiinţe, Camerei Civice şi Comisiei pentru Afaceri internaţionale din cadrul Dumei. Agenda include subiecte precum motivul deteriorării relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite, conflictul politic din jurul Ucrainei, încercările Statelor Unite de izolare a Rusiei şi perspectiva relaţiilor bilaterale.

"Congresul Statelor Unite tocmai a adoptat o rezoluţie care pentru noi echivalează cu declararea unui Război Rece", a declarat înaintea audierilor preşedintele Comisiei pentru Afaceri internaţionale din Dumă, Aleksei Puşkov, membru al partidului Rusia Unită.

"Acţiunile SUA fac o nouă resetare imposibilă. Audierile vor fi consacrate modului de a construi relaţii pe viitor", a adăugat Puşkov.

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat Rezoluția 758 prin care condamnă ferm acțiunile Federației Ruse, sub președintele Vladimir Putin.