ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost trimis în judecată alaturi de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro. Dragomir este acuzat şi de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal, informează Mediafax.

Iată comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti:

"Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că în cursul lunii iunie 2011, inculpatul DRAGOMIR DUMITRU, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.) a determinat, cu intenţie, pe membrii Adunării Generale a L.P.F. să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL, în vederea vânzării drepturilor de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 şi 9 pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 – cunoscând faptul că prestaţiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestaţii nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă). În urma încheierii, în aceste condiţii, a contractului de mandat nr. 2963/27.06.2011, în perioada 2011 – 2013, inculpatul Dragomir Dumitru a plătit, în mod succesiv, în numele L.P.F., în contul SC Capital Properties SRL (reprezentată de inculpatul CORBU MIHAI) un comision în sumă totală de 12.102.648 lei – în trei tranşe eşalonate pe trei ani – respectiv 2011, 2012 şi 2013.

Activitatea infracţională desfăşurată de inc. Dragomir Dumitru a avut drept urmare şi diminuarea corelativă a patrimoniului L.P.F. cu suma de aproximativ 2.800.000 euro. Sumele sus-menţionate transferate de L.P.F. în contul SC Capital Properties SRL au fost virate ulterior de inc. CORBU MIHAI şi RADU-ARHIRE ALEXANDRU-MĂDĂLIN, mai întâi, în conturile unor societăţi comerciale de „tranzit”, iar din acestea în conturile unor societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă” - controlate de inculpaţii NEGOESCU TIBERIU – CONSTANTIN şi PĂUN CRISTIAN – NICOLAE - de unde au fost retrase în numerar şi restituite “la sacoşă” dispunătorilor plăţilor.

De asemenea, în cursul anului 2013, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul DRAGOMIR DUMITRU, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a înregistrat in documentele contabile ale L.P.F., precum şi în celelalte documente legale (declaraţii fiscale) operaţiuni fictive constând în achiziţii nereale de servicii în valoare de 3.250.800 lei de la SC Capital Properties SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi cauzând un prejudiciu estimat bugetului de stat în cuantum total de 1.300.320 lei, din care 780.192 lei – reprezentând TVA şi 520.128 lei reprezentând impozit pe profit".