ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul interpret de muzică populară, taragotistul Dumitru Fărcaș, a murit în noaptea de luni spre marți, în urma unui infarct. Îndrăgit de generații întregi pentru pasiunea cu care a adus pe scenă tradiția muzicală românească și pentru calitatea actului artistic, Dumitru Fărcaș împlinise 80 de ani în luna mai. Cu această ocazie, fusese decorat cu Ordinul Național „Serviciu Credincios" în grad de cavaler.
 
La începutul carierei sale, în 1959, Dumitru Fărcaș a făcut parte din Ansamblului Folcloric Național "Transilvania", cunoscut atunci sub numele de "Ansamblul Maramureșului", fiind membru fondator. Din anul 1970 a devenit membru al Uniunii Artiștilor Muzicieni din Elveția "SUISSA". În anii 1977 și 1999, maestrul a primit din partea Institutului - Smithsonian Washington DC, SUA, diplome de onoare. În 1962, a fondat Orchestra de muzică populară "Mărțișorul" a Casei de Cultură a studenților din Cluj-Napoca, cu care a obținut numeroase premii naționale și internaționale. De-a lungul carierei sale i s-a acordat titlul de onoare al orașelor Cluj-Napoca, București, Reșița, Baia Mare și Phenian.  
 
Directorul Casei de Cultură a Studenților Cluj, Flavius Milășan, a declarat, corespondentului Mediafax, că detaliile privind înmormântarea lui Dumitru Fărcaș vor fi comunicate de familie. Dumnezeu să-l odihnească!