ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23:42 Ședința Comisiei Speciale pentru Roșia Montană a fost suspendată. După mai mult de 10 ore de dezbateri, membrii comisiei nu au reușit să ajungă la un vot final.

Ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum și va fi reluată joi dimineață la ora 10:00.
Sunt foarte mulţi colegi care se duc, se întorc, mai au şi alte probleme, nu reuşesc să stea 12 ore sau cât trebuie, a explicat Darius Vâlcov - preşedintele comisiei.

Raportul de forţe a fost la un moment dat de 5 la 9 în defavoarea proiectului.
Din punctul meu de vedere lucrurile sunt simple şi clare. Legea de la Guvern nu e bună, ea trebuie respinsă, comisia să îşi încheie mandatul, a spus deputatul PNL Cristina Pocora.

Comisia Roşia Montană intenţionează să termine lucrările miercuri seară, pentru că foarte mulţi membri lucrează în teritoriu joi şi vineri, a declarat preşedintele comisiei, Darius Vâlcov, citat de Agerpres.
"Am trecut de prima parte, suntem la a doua parte a raportului (raportul va avea trei părţi - n.r.). Am trecut de problemele socio-economice, acum am ajuns la cele de patrimoniu cultural, urmează mediu şi problemele juridice, aşa cum le-am împărţit noi. La final vom da votul pe proiectul de lege. Sperăm să reuşim în seara aceasta dacă vom avea cvorum pentru acest lucru", a spus Vâlcov.

Vâlcov a afirmat că în Comisie sunt 10 membri, cvorumul fiind asigurat.

Pe de altă parte, surse din Comisie au declarat, pentru Agerpres, că lucrările nu vor fi terminate miercuri seara.

Citeşte şi ZI DECISIVĂ PENTRU ROŞIA MONTANĂ: Miercuri, VOT FINAL pentru proiectul minier