ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Macedonia intenționează să interzică mariajele între homosexuali prin Constituție. Parlamentul de la Skopje va vota în favoarea actului normativ propus de guvern care prevede interdicția căsătoriilor între persoane de același sex.

Parlamentul macedonean se va exprima joi în favoarea actului normativ propus de guvern, de modificare a Constituției, prin care căsătoria este definită drept ”o uniune între un bărbat și o femeie”, relatează site-ul ilsecoloXIX.it

Executivul conservator de la Skopje, condus de Nikola Gruevskiha are la dispoziție zece zile pentru a completa propunerile sale de amendare a Constituției. Propunerile urmează să fie, din nou, supuse validării Parlamentului.

Luna trecută, o altă țară europeană, Slovacia, a decis să interzică mariajele între persoane de același sex. Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia, Ungaria și Croația au adoptat deja acte normative prin care protejează căsătoriile tradiţionale.