În urma depunerii unei plângeri în acest sens la Primăria Sectorului 2, se pare că se doreşte demolarea statuii filosofului Mircea Vulcănescu, a anunţat fiica acestuia, Măriuca conform siteului roncea.ro.

 61 de ani de la moartea lui Mircea Vulcănescu, exterminat în închisoarea de la Aiud. Ultimul său mesaj pentru poporul român

"Am fost anunţată de către Primărie că trebuie să iau statuia de-acolo", a precizat Măriuca Vulcănescu pentru sursa citată. Deocamdată nu se cunoaşte numele persoanei/organizaţiei care a depus cererea de demolare şi nici motivul invocat de aceasta.

Imediat pe internet, au fost iniţiate două demersuri pentru susţinerea lui Mircea Vulcănescu, care pot fi accesate aici şi aici. Printre cei care au semnat în favoarea menţinerii statuii, se numără Dorin Tudoran, Sorin Lavric, Vartan Arachelian, PS Ioan Sălăgean sau Radu Baltasiu.

Deşi comunismul a căzut de aproape  25 de ani, acesta nu este primul demers împotriva foştilor deţinuţi politici români.Nu mai devreme de începutul anului, un grup de patru profesori universitari din Timişoara a protestat împotriva deciziei primăriei urbei de a boteza o stradă cu numele lui Petre Ţuţea. 

VIDEO Iustin Pârvu, Ilarion Felea și Mircea Vulcănescu – cetățeni de onoare ai Aiudului

FOTO: Ziarul Lumina

 

 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews