ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că România are o capacitate scăzută de apărare, din cauza faptului că mulţi dintre rezerviştii care ar putea fi chemaţi sub arme sunt plecaţi din ţară. Şeful statului nu a menţionat şi faptul că în timpul mandatelor sale, în repetate rânduri, a încurajat românii să plece şi să muncească în străinătate.

"S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi rezervişti sunt la muncă în Spania, în Italia, în Germania. Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare, el a făcut subiect de discuţie în ultimul CSAT", a spus şeful statului, la Adevărul Live.

Şeful statului a precizat că este nevoie ca România să-şi refacă capacitatea de a re-aduce rezerviştii sub arme şi că guvernele vor trebui să înţeleagă că este imperioasă creşterea capacităţii de luptă a Armatei.

"Se cumpără avioane Spartan, al şaptelea urmează să sosească, se termină programul Piranha cu noile maşini de luptă (...) s-au dat avansurile pentru avioanele F-16, fie ele şi mâna a doua. Deci se fac nişte eforturi", a spus Băsescu.

Totuşi, Băsescu a mai spus că românii n-ar trebui să fie extrem de îngrijoraţi de starea armatei, dar că România trebuie să-şi mărească efortul de înzestrare.