FRF a decis, vineri, că numele „Fotbal Club Rapid” va fi atribuit echipei din Liga 3, „SC Fotbal Club R” București SA. Acest fapt a fost posibil după ce s-au cumpărat, prin licitație, trofeele și culorile celebrei echipe, în schimbul a 406.800 de euro fără TVA.
 
„În temeiul prevederilor art. 2 alin. 7 coroborate cu dispozițiile art. 2 alin. 4 din ROAF, având în vedere solicitarea nr. 4067 din 03.08.2018 a SC Fotbal Club R București SA și Contractul de cesiune privind transmiterea dreptului asupra mărcii Fotbal Club Rapid nr. 7323 din 24.07.2018, aprobă ca SC Fotbal Club R București SA să participe în competițiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF sub denumirea mărcii Fotbal Club Rapid”, se arată în decizia Comitetului de Urgență publicată, vineri, pe site-ul oficial al FRF.
 
Odată făcut acest anunț oficial, echipa care a promovat în eșalonul 3 din România în această vară va primi numele, trofeele și culorile echipei care a fost declarată falimentară în 2016.Anterior, noul acționar al Rapidului, Victor Angelescu, anunțase că speră ca în doi ani echipa să revină acolo unde îi este locul, la lupta pentru play-off.

„Am venit să anunț că negocierile pentru preluarea a 40 la sută dintre acțiuni s-au încheiat acum o săptămână, am semnat și oficial dețin 40 la sută din acțiuni. Am găsit o echipă foarte frumoasă, sudată. Am reușit să creăm o echipă cât de cât competitivă pentru Liga a III-a și ne-am organizat și la echipa de copii și juniori. Eu știu că am venit un club mare, e presiune pe oricine și știm că avem ceva de demonstrat. Eu trebuie să asigur suport Rapidului și să-l ducem acolo unde îi este locul. Știu că presiune va exista, sunt mândru că am ajuns la Rapid și sper că la anul să fim în Liga a II-a, iar peste un an acolo unde ne e locul, să ne batem la play-off. Bugetul pentru Liga a III-a este de un milion de euro, cred că destul de bun. Avem obiectiv clar promovarea, nici nu se gândim la altceva. Eu am 40 la sută din club și se negociază și cu alți acționari. Eu voi avea cele mai multe procente, sunt pachete de câte 10 și 20 la sută”, a declarat vineri Angelescu, potrivit www.stiripesurse.ro. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews