ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FRF a decis, vineri, că numele „Fotbal Club Rapid” va fi atribuit echipei din Liga 3, „SC Fotbal Club R” București SA. Acest fapt a fost posibil după ce s-au cumpărat, prin licitație, trofeele și culorile celebrei echipe, în schimbul a 406.800 de euro fără TVA.
 
„În temeiul prevederilor art. 2 alin. 7 coroborate cu dispozițiile art. 2 alin. 4 din ROAF, având în vedere solicitarea nr. 4067 din 03.08.2018 a SC Fotbal Club R București SA și Contractul de cesiune privind transmiterea dreptului asupra mărcii Fotbal Club Rapid nr. 7323 din 24.07.2018, aprobă ca SC Fotbal Club R București SA să participe în competițiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF sub denumirea mărcii Fotbal Club Rapid”, se arată în decizia Comitetului de Urgență publicată, vineri, pe site-ul oficial al FRF.
 
Odată făcut acest anunț oficial, echipa care a promovat în eșalonul 3 din România în această vară va primi numele, trofeele și culorile echipei care a fost declarată falimentară în 2016.Anterior, noul acționar al Rapidului, Victor Angelescu, anunțase că speră ca în doi ani echipa să revină acolo unde îi este locul, la lupta pentru play-off.

„Am venit să anunț că negocierile pentru preluarea a 40 la sută dintre acțiuni s-au încheiat acum o săptămână, am semnat și oficial dețin 40 la sută din acțiuni. Am găsit o echipă foarte frumoasă, sudată. Am reușit să creăm o echipă cât de cât competitivă pentru Liga a III-a și ne-am organizat și la echipa de copii și juniori. Eu știu că am venit un club mare, e presiune pe oricine și știm că avem ceva de demonstrat. Eu trebuie să asigur suport Rapidului și să-l ducem acolo unde îi este locul. Știu că presiune va exista, sunt mândru că am ajuns la Rapid și sper că la anul să fim în Liga a II-a, iar peste un an acolo unde ne e locul, să ne batem la play-off. Bugetul pentru Liga a III-a este de un milion de euro, cred că destul de bun. Avem obiectiv clar promovarea, nici nu se gândim la altceva. Eu am 40 la sută din club și se negociază și cu alți acționari. Eu voi avea cele mai multe procente, sunt pachete de câte 10 și 20 la sută”, a declarat vineri Angelescu, potrivit www.stiripesurse.ro.