E-urile din îngheţata noastră de cacao există, deşi salivăm atunci când o mâncăm şi ele au un efect foarte nociv asupra sănătăţii noastre, oricât de mult ne păcălesc reclamele că, mâncând această gustoasă îngheţată, înghiţim ambrozia zeilor, nici mai multe, nici mai puţin.

E-urile din înghețata de cacao și cea de ciocolată pe care o consumăm sunt, în fapt, între doi și nouă aditivi alimentari (numiţi E-uri), iar conținutul de cacao sau pudră cacao variază între 1,3% şi 25%, potrivit unui studiu realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS România), pe produsele de tip înghețată cu cacao sau cu ciocolată, ce se găsesc pe piața din România.

În cadrul studiului au fost analizate 27 de produse de tip înghețată cu cacao/ciocolată, achiziționate aleatoriu și anonim în luna iulie a anului 2014.

Astfel, E-urile din îngheţata testată, la cele 27 de produse analizate, variază între 2 și 9 ca număr. Cel mai mare procent, 29,62%, e în produsele care au cinci E-uri, urmat de produsele ce au patru E-uri — 18,51% .
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews