ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După trei ani de la uciderea celui mai vânat om de pe planetă, de către forțele speciale americane Navy Seal, identitatea soldatului care l-a lichidat pe Osama bin Laden, a fost în sfârșit dezvăluită într-un reportaj realizat de televiziunea Fox News.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Soldatul pe care americanii îl consideră erou este Rob O'Neill, are 38 de ani, iar primele imagini cu el au fost făcute publice noaptea trecută. Cu o carieră de 16 ani în echipa SEAL Team Six, ofiţerul Navy Seal a efectuat peste 400 de operaţiuni de luptă şi a fost decorat de 52 de ori. Rob O'Neill a fost felicitat personal de preşedintele Barack Obama pentru uciderea liderului terorist, informează tabloidul The Mirror.

Ziarul britanic notează că O'Neill este unul dintre cei mai distinşi membri ai forţelor de elită americane, implicat în operațiuni extrem de periculoase, dar acum riscă să fie exclus de mai marii Nay Seal, din pricina dezvăluirilor pe care a acceptat să le facă în cadrul documentarului de două ore realizat de televiziunea Fox News.

Rob O'Neill a făcut parte din misiunea de salvare a vasului Maersk Alabama, caputrat de piraţii somalezi, şi este cel care a ajutat la salvarea soldatului SEAL Marcus Luttrell, care a făcut o parte dintr-o misiune eşuată de capturare a lui bin Laden.