ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul de Artă Timişoara (MArT) intră în circuitul internaţional al culturii prin expoziţiile de excepţie pe care le organizează până în primăvara viitoare, remarcabile fiind "'Rembrandt. Apogeul artei gravurii" şi "Salvador Dali", informează Agerpres.
"Expoziţia Rembrandt cuprinde 273 de gravuri şi o vom deschide pe 10 decembrie cu toate piesele. Concomitent vom avea şi o suită de evenimente culturale şi ştiinţifice conexe expoziţiei (mese rotunde, conferinţe, worckshopuri tematice). Pe Dali îl vom vernisa pe 15 martie, este o expoziţie specială, care se va referi în principal la ilustrarea Divinei Comedii", a declarat profesorul Neumann.

Anul trecut, MArT a găzduit gravuri ale pictorului spaniol Goya, numărul de vizitatori ajungând la cifra de 5.000, 1.000 dintre aceştia vizitând muzeul numai în Noaptea Muzeelor.