Ziua de miercuri se anunță una deosebit de tumultoasă. Autoritățile române vor trebui să facă față sau să cedeze presiunilor venite de la nivel european. Dintr-o dată, se lămurește atitudinea prietenoasă a președintelui Iohannis față de premierul Dăncilă, titrează Evenimentul Zilei.
 
„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va primi miercuri, 18 iulie a.c., ora 11.30, la Palatul Cotroceni, pe doamna Karin Kneissl, Ministrul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Austriei”, se arată într-un răspuns trimis de Administrația Prezidențială Evenimentului Zilei.
 
Vizita diplomatului din Austria are loc pe fondul nemulțumirilor companiei OMV Petrom față de Legea offshore, adoptată în 9 iulie de Camera Deputaților. Și după ce șeful comisiei SRI din Parlament, Claudiu Manda, a confirmat că întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis a fost „cerută de la nivel european pentru normalizarea relațiilor”. 
 
Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă se întâlnesc la Palatul Cotroceni miercuri, de la ora 10:30. De la ora 15:00, și premierul Viorica Dăncilă are o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe din Austria, doamna Karin Kneissi, anunță Guvernul.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews