ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua de miercuri se anunță una deosebit de tumultoasă. Autoritățile române vor trebui să facă față sau să cedeze presiunilor venite de la nivel european. Dintr-o dată, se lămurește atitudinea prietenoasă a președintelui Iohannis față de premierul Dăncilă, titrează Evenimentul Zilei.
 
„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va primi miercuri, 18 iulie a.c., ora 11.30, la Palatul Cotroceni, pe doamna Karin Kneissl, Ministrul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Austriei”, se arată într-un răspuns trimis de Administrația Prezidențială Evenimentului Zilei.
 
Vizita diplomatului din Austria are loc pe fondul nemulțumirilor companiei OMV Petrom față de Legea offshore, adoptată în 9 iulie de Camera Deputaților. Și după ce șeful comisiei SRI din Parlament, Claudiu Manda, a confirmat că întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis a fost „cerută de la nivel european pentru normalizarea relațiilor”. 
 
Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă se întâlnesc la Palatul Cotroceni miercuri, de la ora 10:30. De la ora 15:00, și premierul Viorica Dăncilă are o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe din Austria, doamna Karin Kneissi, anunță Guvernul.