Ziua de miercuri se anunță una deosebit de tumultoasă. Autoritățile române vor trebui să facă față sau să cedeze presiunilor venite de la nivel european. Dintr-o dată, se lămurește atitudinea prietenoasă a președintelui Iohannis față de premierul Dăncilă, titrează Evenimentul Zilei.
 
„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va primi miercuri, 18 iulie a.c., ora 11.30, la Palatul Cotroceni, pe doamna Karin Kneissl, Ministrul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Austriei”, se arată într-un răspuns trimis de Administrația Prezidențială Evenimentului Zilei.
 
Vizita diplomatului din Austria are loc pe fondul nemulțumirilor companiei OMV Petrom față de Legea offshore, adoptată în 9 iulie de Camera Deputaților. Și după ce șeful comisiei SRI din Parlament, Claudiu Manda, a confirmat că întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis a fost „cerută de la nivel european pentru normalizarea relațiilor”. 
 
Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă se întâlnesc la Palatul Cotroceni miercuri, de la ora 10:30. De la ora 15:00, și premierul Viorica Dăncilă are o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe din Austria, doamna Karin Kneissi, anunță Guvernul.