ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania se află în fruntea investitorilor din capitala Rusiei, titrează Evenimentul Zilei. Publicația îl citează pe șeful departamentului de relații economice internaționale de la Moscova, Serghei Cheremin. Potrivit acestuia, sancțiunile economice impuse official de anumite țări împotriva Rusiei nu au avut niciun efect asupra economiei Moscovei. 
 
„Nu am observat o retragere a companiilor și a investițiilor străine din capitală. Acestea au continuat să crească și, până la sfârșitul anului 2017, suma investițiilor străine directe acumulate în economia orașului a însumat aproximativ 280 de miliarde de dolari. Principalii investitori sunt din țările care au impus sancțiuni economice - Germania (8,8 miliarde dolari), Franța (4,6 miliarde dolari) și Italia (3,6 miliarde de dolari)”, a declarat Cheremin. 
 
În top 10 al investițiilor în economia Moscovei, lista continuă cu Austria (3,5 miliarde de dolari), Statele Unite (1,5 miliarde dolari), Japonia (1,4 miliarde dolari), Marea Britanie (1,2 miliarde de dolari), Suedia (1,1 miliarde dolari), Kazahstan (1,1 miliarde dolari) și China (0,9 miliarde de dolari).
 
Deși în ultimii ani se vorbește de investiții directe germane de zeci de miliarde de euro la nivelul întregii Rusii, cifrele exacte ale acestora nu sunt cunoscute. În același timp, economia germană se bazează pe importuri uriașe de gaz și materie primă din Rusia.