Generalul Ioan Talpeș, fostul șef al SIE, completează dezvăluirile făcute de generalul Cornel Biriș, fostul comandant al Brigăzii U, unitatea de ofițeri deplin conspirați, cunoscuți sub titulatura de „fantome”. 
 
„Dacă cineva își imaginează că noi am vrut să predăm așa ceva, se înșală.(…) Voiam să câștigăm din partea Statelor Unite condiția de viitor aliat, nu exista altă opțiune!”, punctează generalul Ioan Talpeș, fost director al Serviciului de Informații Externe (1992-1997) într-un interviu acordat în exclusivitate pentru EVZ. Talpeș susține că nimeni nu a vrut să discute vreun element de cooperare cu România până nu rezolvă chestiunea acoperiților de pe teritoriul Statelor Unite și că până la acel moment Polonia, Ungaria și fosta Cehoslovacie predaseră déjà listele. 
 
„Nu înțelegem nici acum că noi am pierdut un război. În 1989 a fost pierdut un război. (…) Iar acesta a costat România mai mult decât toate celelalte războaie. Dacă nu înțelegem chestia asta, înseamnă că vom continua să plătim”, susține generalul.
 
Interviul integral acordat EVZ de către fostul director al SIE, general Ioan Talpeș, poate fi citit AICI


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews