Generalul Ioan Talpeș, fostul șef al SIE, completează dezvăluirile făcute de generalul Cornel Biriș, fostul comandant al Brigăzii U, unitatea de ofițeri deplin conspirați, cunoscuți sub titulatura de „fantome”. 
 
„Dacă cineva își imaginează că noi am vrut să predăm așa ceva, se înșală.(…) Voiam să câștigăm din partea Statelor Unite condiția de viitor aliat, nu exista altă opțiune!”, punctează generalul Ioan Talpeș, fost director al Serviciului de Informații Externe (1992-1997) într-un interviu acordat în exclusivitate pentru EVZ. Talpeș susține că nimeni nu a vrut să discute vreun element de cooperare cu România până nu rezolvă chestiunea acoperiților de pe teritoriul Statelor Unite și că până la acel moment Polonia, Ungaria și fosta Cehoslovacie predaseră déjà listele. 

Laboratorul ImunoMedica

 
„Nu înțelegem nici acum că noi am pierdut un război. În 1989 a fost pierdut un război. (…) Iar acesta a costat România mai mult decât toate celelalte războaie. Dacă nu înțelegem chestia asta, înseamnă că vom continua să plătim”, susține generalul.
 
Interviul integral acordat EVZ de către fostul director al SIE, general Ioan Talpeș, poate fi citit AICI2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.