ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Frauda online este o realitate cu care ne confruntăm din ce în ce mai des în ultimii ani. Deşi acum un deceniu, în România exista o oarecere reticenţă în a achiziţiona servicii şi bunuri de pe internet, uşor uşor românii şi-au schimbat mentalitatea, numărul de tranzacţii online crescând considerabil. Nu a trecut mult timp şi persoanele dornice să profite de pe urma acestui fenomen şi-au făcut apariţia.

Astfel, pe site ul de socializare Facebook se găsesc aşa numitele pagini de fashion şi nu numai, care se oferă să trimită în cel mai scurt timp produse de calitate la preţuri excepţionale. Mare atenţie însă, deşi sunt pagini extrem de populare cu mii de like uri, poze profesionale şi produse atractive, dupa ce faci comanda te trezeşti că primeşti alte produse, bunuri fără etichetă sau chiar haine déjà purtate.

Un astfel de exemplu îl reprezintă pagina Fashion Store a cărei politica este şi mai păguboasă, căci, dupa cum chiar pe pagina lor apare postat, produsele vin în aproximativ 20-30 de zile lucrătoare (cateodata chiar mai mult!) iar la efectuarea comenzii se plăteşte 50% din valoarea produsului.

ActiveNews a găsit una dintre clientele acestei pagini, Oana Şomănescu arătându-şi disponibilitatea de a ne împărtăşi experienţa sa neplacută pentru ca alte persoane să nu fie la rândul lor înşelate.

"Cumpăr de mulţi ani de pe internet dar nu am păţit niciodată aşa ceva. Mi s-a părut suspect că îmi cer 50% avans dar pentru că mi-a plăcut foarte mult produsul am riscat şi am făcut plata . Mare greşeală, căci din noiembrie şi până acum nu am primit niciun produs", a declarat pentru ActiveNews doamna Şomănescu.

Confruntaţi de către clientă, cei de la Fashion Store nu au dorit să stea la discuţii, preferând să întrerupă comunicarea.

"La început au fost foarte amabili de câte ori le scriam, mă asigurau că nu e vina lor pentru întârziere ci a furnizorului. Din momentul în care am început să trec la ameninţări mi-au răspuns din ce în ce mai greu. La un moment dat am citit pe site ul lor că pentru siguranţa celor care nu vor să achite plata în avans, pot întreba pe site dacă a existat vreo problemă până acum cu vreo comandă. Şi atunci eu şi câteva alte cliente am început să comentăm şi să întrebăm de produsele noastre. Din acea clipă am fost blocate şi a fost ultima oară când am auzit ceva de la ei. M-am enervat teribil şi acesta este motivul pentru care am decis să fac lucrurile publice şi sfatuiesc pe toate clientele înşelate să facă acelaşi lucru. Până la urmă ştiu numele uneia dintre fătuci şi trebuie sa exista o măsură legală pentru a fi oprită. Sunt decisă să fac o plângere oficială", a mai spus Oana Şomănescu.

În concluzie, deşi multe din ofertele online sunt deosebit de atractive, asiguraţi-vă că firma respectivă există şi că poate fi trasă la răspundere în caz de neconcordanţe cu descrierile de pe site.