ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Explozia care a distrus mai multe apartamente dintr-un bloc din oraşul Călăraşi s-a produs imediat după ce angajati ai Distrigaz au efectuat o verificare în imobil.

Locatarii susţin ca reprezentanţii companiei de gaze au verificat instalaţia din bloc cu numai 15 minute înainte de explozie.

"Înainte cu 15 minute de producerea exploziei au sunat la interfon reprezentanții Distrigaz, care au spus că au avut o sesizare, dar nu au menționat din partea cui, că a avut loc o scurgere de gaze. Le-am deschis ușa, au intrat pe scară, iar din momentul ăla nu mai știu ce s-a întâmplat", a povestit o locatară a blocului la Digi24.

De cealaltă parte, compania recunoaşte ca a fost solicitată pentru o verificare în cladire, însă spune că aceasta a avut loc cu două ore înainte de explozie.

În plus, angajatii Distrigaz solicitaţi pentru că pe scara blocului se simţea un puternic miros de gaze au constatat că nu sunt "scurgeri de gaze pe casa scării şi nici pe branşamentul blocului sau pe reţeaua de distribuţie din zonă", potrivit unui comunicat de presă.

Dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală după EXPLOZIA de la Călăraşi

Potrivit companiei, din primele cercetări rezultă ca de vina ar fi instalaţia unui apartament.

"S-a constatat că explozia s-a produs ca urmare a acumulării de gaze pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale din interiorul apartamentului numărul doi", susţin cei de la Distrigaz.