ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




O explozie puternică a zguduit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un bloc din oraşul Miercurea Ciuc. Deflagraţia s-a produs în bucătăria unui apartament de la etajul al treilea.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Două autospeciale ale Pompierilor, precum şi reprezentanţi ai companiei de gaze, au ajuns de urgenţă la faţa locului. Din fericire, explozia nu a fost urmată şi de un incendiu.

Toţi locatarii au fost evacuaţi din apartamente, aceştia având permisiunea de a reveni în locuinţe după aproximativ două ore.

"În urma exploziei, un perete despărţitor şi uşa bucătăriei apartamentului au fost dislocate, geamul termopan s-a spart, afectat fiind şi apartamentul de la etajul al doilea, unde s-au produs mai multe fisuri. Locatarii de pe scara blocului au fost evacuaţi şi li s-a permis să intre după aproximativ o oră, după ce s-a identificat unde s-a produs explozia şi măsurătorile au demonstat că nu mai există niciun pericol", a spus şeful Gărzii de intervenţie de la Detaşamentul de Pompieri Miercurea Ciuc, plutonier adjunct Ionuţ Ioniţă pentru agenţia Mediafax.

El a mai precizat că explozia s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze la un aragaz defect, dar şi că structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată.