ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Sunt extrem de jenat de ignoranța și prejudecățile colegilor mei britanici, cu opiniile lor despre România (…)VIN ROMÂNII/Romanians are Coming este o rușine pentru cineaștii cinstiți”, se arată într-o postare pe pagina oficială Wild Carpathia, de pe Facebook.


În postare se mai arată că este un moment perfect pentru a propune cele trei părți ale documentarului Wild Carpathia spre difuzare canalelor britanice, începând cu BBC, pentru a răspunde seriei VIN ROMÂNII/Romanian are Coming, potrivit romaniacurata.ro.

”Comunitatea românească de aici îmbogățește nu numai diversitatea noastră culturală, dar și cuferele guvernamentale și are o etică a muncii mult mai cinstită și harnică decât un mare număr de grași și leneși paraziți britanici care se plâng atunci când alții sunt pregătiți să facă muncile despre care ei simt că ar fi sub demnitatea lor”, mai scrie în mesajul celor de la Wild Carpathia.

Difuzarea primului episod din ceea ce se numește a fi documentarul VIN ROMÂNII de către Channel 4 a generat proteste ieri, la Londra, ale comunității românești, precum și reacții diplomatice oficiale din partea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din România și a Ambasadei României la Londra.

“Urmare a demersului întreprins de Ambasada României la Londra, producătorii emisiunii au modificat textul în trailer-ul de promovare a filmului, introducând o prezentare mai amplă a contextului acestui documentar în care se subliniază dimensiunea umană a filmului”, se arată într-un comunicat al MAE.