ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Editura Filos vă invită la lansarea celui mai nou proiect editorial: „285 de zile în căutarea verii”, de Alexandru Maruseac, la Timişoara.Evenimentul va avea loc la Club D'arc Timisoara Timișoara (Piața Unirii, nr. 5), vineri, 7 februarie 2014, ora 18.30.

Tot pe Bega va avea loc şi lansarea locală a succesului editorial numit "Jurnal Athonit", de Alexandru Rădescu şi Paul S.Grigoriu.Evenimentul va avea loc la Librăria Esoteră din Timișoara, sâmbătă, 8 februarie, ora 12:00.

După lansare va avea loc o sesiune de autografe.

Despre 285 de zile în căutarea verii 

În 2012 Alexandru pleacă, împreună cu soția sa Andreea, într-o aventură ce avea să îi conducă pe întreg cuprinsul continentelor americane, din Alaska până în Argentina.
„285 de zile în căutarea verii” este un jurnal de călătorie inedit, ce urmărește traseul, întâmplările și trăirile celor doi tineri, pe parcursul a mai bine de 9 luni petrecute de aceștia departe de casă. Volumul conține foarte multe fotografii ce însoțesc savuroasele povești, ilustrând momente speciale, descriind senzații sau pur și simplu reprezentând locuri extraordinare!
Faptul că o motocicletă i-a purtat pe Alex și Andreea prin depărtări e, din nou, special. Pentru mine cel puțin, suspect de subiectivitate fiind. Cred că e important ca atunci când vrei să cunoști lumea, să o faci cu «capul descoperit». Iar, după mine, motocicleta, dintre toate, te ajută cel mai bine. Pe motocicletă e simplu. Când plouă ești ud, când e frig ți-e frig, când e soare ți-e cald, când e bine ți-e al naibii de bine -  Mihai Barbu, prefațatorul volumului.

Despre Jurnal Athonit

„Jurnal Athonit. Pagini de ucenicie” este un proiect editorial inedit, o frumoasă încercare de reproducere a unei experiențe itinerante pe cărările Muntelui Athos. Muntele Athos este considerat prin excelență o fortăreaţă sau un bastion al Ortodoxiei, fiind o adevărată republică monahală. Frumoasa intocmire o constituie însăși abordarea: diferită - prin cele două perspective - dar, în același timp, unitară. Autorii, un jurnalist consacrat și un artist, tratează subiectul cu un firesc aparte. Pios, prietenos, cald, un jurnal neterminat. Neterminat pentru că autorii încă trăiesc experiența Muntelui Athos, experiență pe care o transmit mai departe ori de câte ori au ocazia.

Volumul este însoțit de fotografii inedite realizate de artistul Irinel Cîrlănaru.

„Nu cunosc pe nimeni din cei care au fost măcar o dată să nu își dorească, să nu jinduiască după o revenire în Sfântul Munte. Amintirea Athosului este cumva precum aceea a raiului pierdut. E ca o rană dulce în sufletul oricărui pelerin.”
Silviu-Andrei Vlădăreanu

„O taină pe care încă nu o pot dezlega: nimic nu se împlinește în acest jurnal fără participarea celorlalţi din grup. Nu ca un public de sală sau stadion, ci ca împreună-martori. Trebuie să îi adun de fiecare dată lângă mine, să-i am în faţă atunci când îmi aleg cuvintele care să răsară în urma cursorului de pe ecranul laptopului. Dacă vreunul din ei îmi e absent, indiferent de motiv, nici nu are rost să mai deschid vreo filă nouă de jurnal. Împreună-martori atunci când scriu aceste rânduri și purtători ai crucii celuilalt pe cărările Sfântului Munte.”
Alexandru Rădescu

despre autori

Alexandru Rădescu
În prezent este editor IT&C la Jurnalul Naţional. Deţine Licenţă în Jurnalism şi un Masterat (Hyperion). În 2008 a fost desemnat „Jurnalistul IT&C al anului” în Gala Comunic@tii Mobile iar în 2010 a obţinut premiul „Tânărul Jurnalist al anului, secţiunea IT&C”, eveniment organizat de Freedom House.

Paul S. Grigoriu
Timp de 12 ani a fost elev al şcolii germane din Bucureşti (actualul Colegiu „Goethe”), apoi a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă (secţia Teologie-Litere) şi pe cele ale Universităţii Naţionale de Muzică (secţia Pedagogie, cu un master în Muzicologie). Este muzician rock și poet.