ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. Hellvig s-a declarat onorat de nominalizarea la SRI, apreciind că în perioada următoare sunt esenţiale două coordonate de acţiune: combaterea corupţiei şi dezvoltarea capacităţilor de apărare a siguranţei naţionale.

Întrebat când va nominaliza directorul la celălalt serviciu de informaţii, SIE, Klaus Iohannis a spus: ”Nu am dorit să fac nominalizările împreună. Astăzi vorbim doar de o nominalizarea la SRI, urmând ca în perioada următoare să fac o nominalizare şi pentru SIE”.

*****

Președintele Klaus Iohannis ar urma să anunțe, la ora 18.00, noul director al SRI, informează România TV. Acesta este Eduard Hellvig, fost secretar general al PNL şi actual vicepreşedinte al partidului.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, la ora 18.00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului ar urma să anunţe noul director al SRI, în persoana lui Eduard Hellvig, în prezent europarlamentar.

Numele lui Hellvig a fost vehiculat în ultimul timp pentru a ocupa postul de director al SRI, rămas liber după demisia lui George Maior.

Totodată, preledintele ar urma să anunţe şi numele noului director al SIE. Potrivit unor surse politice, Mihai Răzvan Ungureanu va ocupa funcţia de şef al SIE, vacantă după plecarea lui Teodor Meleşcanu.