ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul consultant NSA Edward Snowden evită să se conecteze la orice dispozitiv inteligent, cum ar fi cele produse de Apple, care pot fi foarte uşor interceptate în secret.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Omul care a făcut cele mai mari dezvăluiri privind programul american de spionaj la scară mondială folosește un telefon simplu, fără conexiune la internet, a dezvăluit avocatul lui Snowden, Anatoly Kucherena.

Decizia lui Snowden de a ocoli tehnologia de ultimă generaţie a fost luată din considerente personale şi profesionale, a precizat avocatul americanului, potrivit Russia Today.

"Edward n-a folosit niciodată un iPhone. Are un telefon mobil simplu, fără conexiune la internet. Smart phone-urile au încorporat un software special, care se activează fără ca proprietarul acestuia să apese vreun buton şi care poate trimite informaţii personale. De aceea el refuză să folosească un asemenea dispozitiv, din motive de securitate", a spus avocatul.

În ciuda noilor declaraţii a celor de la Apple, potrivit cărora tehnologia folosită de ei nu poate fi compromisă de către autorităţi, dezvăluirile lui Snowden au sugerat că datele personale din aparat pot fi interceptate chiar şi atunci când telefonul este închis.

Kucherena a reiterat că Snowden duce o viaţă normală în Rusia şi este satisfăcut de condiţiile oferite de traiul de aici.

"Nu este genul de om care îşi doreşte să apară la televizor sau să ajungă celebru. Edward preferă o viaţă simplă şi modestă", a mai spus avocatul americanului.

Dezvăluirile lui Snowden din 2012, provenind din documente sustrase, au creat o situatia jenantă pentru Guvernul SUA şi au tensionat relaţiile cu state aliate, furioase să descopere că Washingtonul înregistra inclusiv conversaţiile private ale liderilor lor.

În august 2014, Edward Snowden a primit rezidenţa pe trei ani în Rusia şi acum lucrează la o firmă de IT. Potivit mai multor surse oficiale, logodnica lui, Lindsey Mills, a venit şi ea în Rusia.