ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul consultant NSA, Edward Snowden, căutat de americani și aflat în exil în Rusia, afirmă că vrea să se întoarcă în Statele Unite, deși nu crede că va avea parte de un proces echitabil în ţara sa. Declarațiile sale vin după ce, recent, procurorul general al SUA afirma că Snowden, care a dezvăluit spionajul la scară mondială practicat de NSA, nu va fi condamnat la moarte.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Vreau să mă întorc şi să am parte de un proces echitabil. Din păcate, nu poate fi vorba despre aşa ceva acolo, în Statele Unite", a spus Snowden în cursul unei teleconferinţe organizate de jurnalişti ai CBC şi Ryerson University din Toronto, potrivit site-ului La Repubblica.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Snowden a fost inculpat în SUA pentru spionaj şi furt de documente aparţinând statului.

Și avocatul său, Anatoli Kucerena. declara marți pentru Times că Snowden este gata să se întoarcă în Statele Unite. Cu condiţia de a i se garanta că va avea parte de un proces echitabil şi imparţial.

În acest moment, avocați americani și germani duc tratative privind aspectele juridice ale revenirii fostului consultant NSA în Statele Unite.

Fost analist de sistem la CIA şi Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA), Snowden a dezvăluit pentru The Guardian, în 2012, modul în care Statele Unite spionează telefoanele și calculatoarele liderilor din întreaga lume.

Dezvăluirile sale, provenind din documente furate, au pus în dificultate administraţia americană şi au tensionat relaţiile cu ţări aliate.