ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un adolescent, în vârstă de 17 ani, obsedat de serialul TV Dexter își va petrece următorii 25 de ani în închisoare pentru uciderea iubitei sale pe care a înjughiat-o și apoi i-a dezmembrat corpul.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Steven Miles, care avea doar 16 ani când a comis crima, a ucis-o cu sânge rece pe Elisabeth Thomas, în vârstă de doar 17 ani, chiar în dormitorul său din Oxted, Surrey.

Tânărul a înjunghiat fata în cap, i-a tăiat picioarele și un braț, i-a înfășurat membrele în folie, le-a pus în pungi de plastic apoi a acoperit cadavrul cu o prelată verde, informează Daily Mail.

Băiatul fusese diagnosticat ca având sindromul autist, el spunându-i familiei sale că are un alter ego pe nume Ed care l-a instruit să omoare pe cineva.

Când sora acuzatului, Sophie, s-a întors acasă la aproximativ o oră după comiterea crimei pe 24 ianuarie, Miles i-a zis: "Ed m-a pus să fac asta."

În timpul procesului, judecătorii au aflat că Miles avea o adevarată fascinație pentrtu filmele de groază și că își dorea să imite acțiunile personajului TV Dexter.

Jucat de actorul Michael C. Hall, Dexter este personajul principal într-un serial american despre un specialist în criminalistică al departamentului de poliție Miami ce este în pararelel chiar un criminal în serie.

Miles i-a mărturisit unei foste iubite că are de gând să omoare pe cineva și i-a trimis mesaje victimei în care îi scria: "Vei observa multe asemănări în personalitatea lui Dexter și a mea."

Procurorul Philip Bennetts a declarat: "Avem dovezi că omorul lui Elisabeth Thomas a fost planificat și premedidat cu grijă."

Miles le-a arătat polițiștilor că instrumentele pe care le-a folosit sunt în dulap. Poliția a găsit, de asemenea, o listă parțial arsă a tuturor lucrurior de care ar avea nevoie pentru a comite crima, inclusiv pungi de plastic negre.

Miles și-a recunoscut crima într-o audiere ce avusese loc mai devreme, judecătorul Christopher Critchlow spunându-i: "Acesta este un caz de o gravitate imensă, detaliile sale oribile sunt foarte rar auzite în orice instanță."

Judecătorul a mai declarat că omorul a fost premeditat și că ar fi dat o condamnare pe viață dacă pârâtul ar fi fost adult, dar fiind copil nu i s-a permis.

El a mai adăugat că o echipă de psihiatrii eminenții au fost de acord că Miles nu e schizofrenic și că nu există motiv să nu își asume responsabilitate pentru fapta sa.

Vorbind despre impactul pe care fapta sa îl are asupra familiei lui Elisabeth, judecatorul Critchlow spune:

"Este foarte greu ca acestă instanță să rămână imparțială. Viețile lor au fost schimbate pentru totdeauna, este foarte greu să găsesc cuvintele ce descriu cel mai bine grozăvia pe care ai putut să i-o faci unei fete nevinovate de 17 ani. Ai decis la vârsta de 16 ani că trebuie să omori pe cineva și ai ales-o pe Elisabeth Thomas care, în mod tragic, s-a împrietenit cu tine când alții te considerau diferit. Este înfiorător să citesc că tu ai descris-o ca fiind doar un proiect"

Adolescentul ce a purtat o cămașă albă și cravată neagră se uita drept înainte în timpul audierii și nu a arătat nicio emoție când i s-a pronunțat sentința.

Lewis Power QC, avocatul lui Miles, vorbește și el despre această crimă oribilă:

"Și-a recunoscut vinovăția într-o crimă oribilă care pare de necrezut din cauza motivației pentru care a fost comisă. A fost cu adevărat o crimă macabră desprinsă din filmele unui scenariu de televiziune. Toate dovezile ne spun că părâtul a încercat să imite acțiunile personajului Dexter pe care îl idolatriza. Cazul este o mărturie tristă a pericolelor ce înconjoară tinerii, aceștia devenind fascinați de filmele de succes pline de violență care în cazul de față au dus la o crimă oribilă în viața reală."