ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Instanțe de dialog, formarea imamilor, securitatea moscheilor și cunoașterea Islamului. În acest fel intenționează guvernul de la Paris să facă reforma Islamului în Franța, pentru a evita interpretările și insecuritatea. Ideea se bazează pe crearea unei aşa- numite instanţe de dialog care să îi reprezinte mai bine pe musulmanii din Hexagon, în toată diversitatea lor, relatează AFP, citată de bienpublic.com.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Acest forum de dialog între reprezentanţii guvernului şi autorităţi va fi creat până la vară. Se va reuni de două ori pe an în jurul premierului, aproape identic cu ce se întâmplă acum cu forumul de dialog catolic.

Instanța de dialog se va ocupa de chestiuni precum formarea civilă a imamilor, sacrificarea ritualică a animalelor, securitatea locurilor de cult. Totul se va face însă cu respectarea strictă a principiilor laicităţii, promit oficialii francezi. Chiar dacă această laicitate nu este delcoc în concordanță cu Islamul, susține ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Pe scurt, guvernul va da puteri publice noii structuri ce va cuprinde asociaţii, intelectuali, personalităţi, în contextual în care comunitatea musulmană din Franţa numără circa 5 milioane de persoane.