ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Şefii Google, Yahoo şi Facebook au anunţat că nu vor participa la summitul preşedintelui Barack Obama, unde se vor discuta probleme ale securităţii cibernetice.  Anunțul celor trei vine în condițiile în care relaţiile dintre Casa Alba şi companiile din Silicon Valley au devenit tot mai tensionate din ce în ce mai tensionate din cauza problemelor legate de respectarea vieţii private.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

Astfel preşedintele şi directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, şi şefii Google, Larry Page şi Eric Schmidt nu vor fi prezenţi la conferinţa de la Stanford University cu toate că au fost invitaţi, transmite Bloomberg.

Industria tehnologică a fost o sursă vitală de sprijin politic, contribuţii de campanie şi asistenţă în dezvoltarea unor tactici high-tech pentru Obama, atunci când a câştigat preşedinţia în 2008 şi 2012.

Relaţiile sale cu sectorul IT s-au întăutăţit între timp, companiile intrând în conflict cu administraţia Obama din cauza spionajului guvernamental, dezvăluit în 2012 de fostul agent NSA Edward Snoeden, şi a dorinţei de a preoteja drepturile utilizatorilor şi clienţilor la viaţa privată.

Summitul face parte dintr-o nouă campanie de combatere a hackerilor, iar discuţiile se vor concentra pe creşterea colaborării între companii şi agenţii, îmbunătăţirea securităţii cibernetice pentru protejarea consumatorilor şi securizarea mai bună a sistemelor de procesare a plăţilor.