De ceva vreme, una dintre marotele favorite ale misterioasei Asociații Secular-Umaniste din România este aceea că religia, în special cea ortodoxă, promovează violența, ceea ce ar avea un efect negativ asupra copiilor.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Bunăoară, chiar fostul membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale Buzău, dl Emil Moise, susținea că icoana Maicii Domnului provoacă spaime și traume nemaipomenite copiilor care o privesc și deci trebuie scoasă din sălile de clasă. Cum însă societatea și justiția nu au dat dreptate acestui iconoclasm de tip nou, chestiunea a căzut în plan secund.

Eșecul total și răsunător înregistrat de partida secularistă în privința orei de religie a făcut însă să se treacă la schimbarea de strategie, astfel că s-a revenit la tactica old-school care postulează că religia ortodoxă provoacă spaime copiilor și îi traumatizează.

Pretextul fu oferit de către o piesă de teatru istoric, interpretată de către elevii Școlii "Sfinții Martiri Brâncoveni" din Constanța, în care era pusă în scenă execuția și martiriul lui Constantin Brâncoveanu și al băieților săi, Constantin, Ștefan, Matei și Radu.

Acest caz, ca și altele, scoate în evidență dublul-standard folosit de personaje precum Toma Pătrașcu în ceea ce privește violența. Să o luăm pe rând:

1) Domnul Pătrașcu a postat în spațiul public o fotografie în care domnia sa zâmbește macho în timp ce exersează trageri cu o armă de foc la un poligon. Deci este greșit ca niște copii să se joace de-a violența, în timp ce rememorează un eveniment istoric, dar este perfect în regulă să le arăți copiiilor cum gloanțele distrug o țintă care poate fi și om. Cu alte cuvinte, în viziunea lui Toma Pătrașcu,  în Ucraina oamenii se ucid aruncând cu cărți de istorie unul în celălalt, nu împușcându-se cu arme de foc.

Probabil dl Pătrașcu nu s-a jucat de-a cowboy-ii și indienii sau dacii și romanii când era mic. Nu s-a uitat la filme violente și nici lacrimi n-a vărsat când a suferit. Toți am făcut asta când eram copii, și n-am devenit o națiune de criminali și de sanguinari.

2) Acum câteva zile, dl Pătrașcu reacționa la existența unui pasaj dintr-un manual de religie în care este descrisă o scenă în care un copil plânge la patul părintelui său bolnav. Vă dați seama ce traumatizant?! Ce zice dl Pătrașcu pe facebook despre caz:  "Oamenii ăștia sunt psihopați? Cum acceptă părinții astfel de lucruri?". Nu e clar cine sunt "psihopații" incriminați de ASUR: autorii manualului de religie, oamenii religioși în general, profesorii de religie, preoții? Să facem exercițiul invers și să presupunem că un preot mai cunoscut sau vreun ierarh ar fi scris, în spațiul public, despre ideile ASUR că sunt ale unor psihopați. Ce s-ar fi întâmplat?
Dex: PSIHOPATÍE, psihopatii, s. f. Boală psihică; spec. stare morbidă caracterizată prin tulburări de afectivitate, de comportament sau de caracter.

3) La începutul anului, dl Pătrașcu Alexandru Toma sau P.A.T. aprecia pozitiv comentariul unui prieten virtual, în care acesta o făcea "tâmpită și retardă" pe directoarea Școlii 50 "Maica Domnului" din București (vezi FOTO mai jos). Motivul acestui tratament tolerant și pacifist? Doamna în cauză a acceptat crearea unui cabinet în care copiii care vor, pot să studieze religia în cadrul școlii.

4) În decembrie 2014, într-un articol postat pe siteul contributors.ro, dl Pătrașcu afirma fără prea multe remușcări:“problema fundamentală este dată de introducerea în școli a unui sistem idiot care atrage idioți și care, la rîndul său, produce generații noi de idioți.” Sublinierile îi aparțin domniei sale.

5) În 2013, domnia sa publică pe pagina de facebook o fotografie cu o doamnă în vârstă care a scris cu pixul pe un carton un text și apoi și-a făcut un selfie. Iată textul doamnei, pe care dl P.A.T. îl promovează: "Vreau știință, nu umilință. Copii sănătoși, nu tembeli religioși!"(FOTO JOS)

Suntem în 2015. Am arătat doar câteva exemple că dl P.A.T. manifestă și promovează comportamente agresive și violente în limbaj, în mod continuu, cam de când a fost promovat de Hotnews drept o personalitate demnă de luat seamă. Asta fără să mai menționez minciunile pe care le-a spus de-a lungul timpului în apărarea "cauzei" sale.

Este simptomatic pentru societatea în care trăim, că un individ cu un limbaj agresiv, ce promovează violența, ajunge să îi acuze pe ceilalți de faptele pe care el însuși le-a comis și le comite. E același efect pervers aplicat și în cazul piesei: nu putem să ne amintim de victime, pentru că am deveni călăi.

Mai mult, el are tupeul să intervină și să se bage în educația și în programă oferită de o școală privată. Să-i critice pe unii că-și dau copiii să învețe despre martiriul Brâncovenilor, pe banii lor!

Domnul P.A.T. spumegă pe rețelele sociale și prin interpușii săi din presă pentru că niște copii ar putea empatiza mai bine cu Matei, fiul cel mai mic al Brâncoveanului, care la vremea morții sale avea 12 ani, dar nu vede și nu aude că mii de copii se joacă, în Parcul IOR din București cu un...tanc! Cum poți prezenta o armă pe roți ca un instrument al păcii, nu știu.

El nu are nicio problemă împotriva celebrării Halloween-ului în școli, acolo unde copiii se îmbracă în monștri sau vampiri și se spoiesc cu sânge fals pe față. Iar unii vin îmbrăcați într-un costum ce "imită" un copil avortat (vezi foto). Nimic de văzut aici, circulați!

De fapt, problema este simplă: dl Pătrașcu și seculariștii români nu au nimic împotriva violenței, nu dau doi bani pe educația și emoțiile copiiilor, pe ei îi deranjează tot ce ține de religie, cea ortodoxă în special și mai ales tot ce ține de imagologia care ar putea sugera eroism și martiraj din partea românilor.

După ei și alții, copiii nu trebuie să știe importanța ortodoxiei în devenirea istoriei naționale, copiii trebuie convinși că românii au fost un neam "tâmpit", agresiv și intolerant, responsabil doar cu pogroame și măceluri.  Din păcate însă programul intensiv de spălare a creierilor funcționează. L-am văzut zilele astea pe un reprezentant al Asociației Elevilor din Constanța manifestându-se împotriva piesei cu Brâncovenii pentru că..."discriminează minoritatea turcă din Dobrogea"!

Deja nu mai scoatem un cuvânt despre românii din Ucraina , Serbia sau Bulgaria, așa că probabil în curând o să ni se interzică să mai menționăm public abuzurile musulmane și austro-ungare asupra românilor sau să mai spunem cine i-a omorât pe Mihai Viteazu,  pe Horea, Cloșca și Crișan.

Oricum în primul război mondial n-am luptat împotriva nimănui. Ne-am bătut singuri, ca niște psihopați adevărați.

toma-si-tampita

toma-patrascutoma-plangaciosul

toma-si-ecaterina

tanc-parcul-ior

romania-avortata
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews