ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luna viitoare, în mai, se împlinesc 60 de ani de la dispariția lui George Enescu, muzicianul de geniu al României secolului XX. Muzeul Național ”George Enescu” și Institutul Cultural Român organizează miercuri 22 aprilie 2015 , la ora 18, în Aula Palatului Cantacuzino din Calea Victoriei nr.141, sediul muzeului, la o lansare de carte: Caietele Enescu (VII și VIII), apărute sub îngrijirea violonistului Sherban Lupu.

[P] O istorie sincera a poporului român  - comanda online

Evenimentul de săptămâna viitoare face parte din seria de manifestări sub genericul Enescu 60, organizate de Muzeul Național ”George Enescu” pentru a marca șase decenii de la moartea compozitorului.

Volumele VII și VIII din prezenta ediție apar în continuarea celorlalate șase, publicate în anul 2005, tot sub îngrijirea lui Sherban Lupu de către Institutul Cultural Român și Muzeul Național ”George Enescu”.

Lucrările inedite ale lui George Enescu, acoperind o perioadă de 40 de ani de creație, ”sunt așchii sărite de la masa de lucru”, după cum spunea criticul muzical Malcolm MacDonald, confirmând preferința compozitorului pentru anumite genuri – pastorală, nocturnă, serenadă.

Volumele vor fi prezentate de Mariana Avanu, redactor șef – editura Institutului Cultural Român și de violonistul Sherban Lupu, îngrijitorul ediției .

Moderatorul evenimentului va fi Cristina Liliana Andrei, directorul general al Muzeului Național ”George Enescu”

Lansarea de carte va fi urmată de un recital cameral cu piesele din volumele prezentate. Interpretează Sherban Lupu și invitații săi: Iulian Popovici (violă), Dan Cavassi (violoncel), Mihai Murariu (pian).