ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Noul episcop ortodox al Harghitei și Covasnei, PS Andrei, a săvârșit sfânta Liturghie în duminica Intrării Domnului în Ierusalim( Floriilor) și i-a îndemnat pe credincioși să îmbrace portul popular românesc și să poarte steagul țarii, ca semn al asumării identității naționale.

Dacă vechii evrei îşi ridicau palmierul ca simbol al drapelului identităţii lor, noi, creştinii de astăzi, în jurul bisericii şi în jurul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, la poala Crucii lui Hristos nu putem sta decât îmbrăcaţi în straiele noastre româneşti, în straiele noastre naţionale, având tricolorul la brâu, semn al supunerii şi al identităţii noastre în faţa Mântuitorului care, cu siguranţă, când ne vom prezenta în faţa Dreptului Judecător, ne va întreba în limba română „ce ai făcut, iubite frate, pe pământ?'”, a spus episcopul Andrei, în mesajul rostit după Sf. Liturghie, săvârșită la Mânăstirea Adormirii Maicii Domnului, de la Izvorul Mureșului.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Ierarhul Bisericii Ortodoxe Române îndeamnă românii din zonă să poarte și tricolorul, care întotdeauna s-a aflat lângă icoana Maicii Domnului, dar şi în sufletele credincioşilor din Harghita şi Covasna.

În această perioadă, a sărbătorilor pascale, îndemnăm pe toţi credincioşii sfintei Episcopii a Covasnei şi Harghitei să îmbrace haina neamului românesc, să îmbrace ia românească, tricolorul nostru drag care întotdeauna a fost alături de icoana sfântă a Dumnezeirii, de icoana Maicii Precurate să le îmbrăcăm, să le purtăm în sufletele noastre şi cu toţii să strigăm: ‘Hristos a Înviat din morţi, cu moartea pre moarte călcând, şi celor din mormânturi viaţă dăruindu-le!’ Să învie Dumnezeu, să se risipească vrăjmaşii lui şi să fugă de la faţa lui toţi cei ce-l urăsc pe Domnul! Iar Domnul este păstorul şi Mântuitorul sufletelor noastre!”, a mai spus episcopul ortodox al Covasnei şi Harghita.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews