ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a binecuvântat două paraclise închinate Tuturor Sfinților Români și Sfântului Siluan Athonitul, în cadrul așezământului monahal Nera. Fiind cea mai numeroasă obște din Episcopia Caransebeșului, la acest așezământ monahal au fost amenajate în ultima perioadă două paraclise care s-au adăugat celorlalte trei deja existente.
 
„Se nevoiesc aici la Mănăstirea Nera peste 100 de maici și surori și pe lângă rugăciunea neîncetată și slujbele care se oficiază aici, măicuțele se ostenesc pentru cei bolnavi, preparând produsele naturiste, dar bineînțeles lucrând și pentru înfrumusețarea acestui complex monahal”, a spus Ierarhul, preluat de Basilica.
 
Totodată, Preasfințitul Părinte Lucian și-a exprimat speranța că anul viitor va fi binecuvântată Clinica de recuperare Oncologică Nera, iar atunci în jurul mănăstirii va exista „cu adevărat un complex spiritual-medical creștin”.
 
Mănăstirea Nera se află la 20 km de Oravița, în Munții Locvei, în apropierea localității Sasca Montană. Principalul ctitor al așezământului monahal este domnul dr. Pavel Chirilă, fost director al Asociației Christiana din București. În mănăstire se prepară și produse naturiste pentru tratarea unor afecțiuni trupești, dar și pentru consum alimentar. Mănăstirea are și o bibliotecă, ateliere de pictură, de litografie, de croitorie și de sculptură în lemn. Tot maicile de la acest așezământ monahal se vor ocupa de bolnavii Clinicii de recuperare oncologică ce se va deschide în apropierea mănăstirii.