ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat miercuri, in timpul vizitei la București, că țara sa este o susţinătoare a păcii în zona Mării Negre, a Mării Mediterane, a Balcanilor şi a Caucazului, subliniind însă că pacea nu poate fi instaurată ocupând teritorii şi că nu vrea o lume în care "cel puternic" calcă pe cei slabi.

[P]  Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Nu considerăm normală ocuparea unor teritorii. Nu putem să instaurăm pacea ocupând teritorii. Noi nu vrem o lume în care cel puternic să calce pe cei slabi”, a declarat președintele turc.

Afirmațiile lui Erdogan au fost făcute în contextul în care s-a referit la problemele de securitate. Liderul de la Ankara a afirmat că Turcia este înconjurată de un “inel de foc”, amintind de conflictele din Irak, Siria, Ucraina şi Crimeea, și a apreciat că unele dintre aceste conflicte interesează şi România.