ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare marţi, elevii dintr-un sat din Alba au posibilitatea să răsfoiască volume cu poveşti doar pentru că un om merge pe jos 7 kilometri. Georgeta Pogan are 51 de ani şi este bibliotecară în satul Vidra şi încearcă astfel să le inspire copiilor pasiunea pentru lectură.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Copiii din sat nu au acces la o bibliotecă, astfel că în fiecare zi de marţi, se bucură de cărţile aduse într-o geantă de Georgeta Pogan.

"Dacă doamna bibliotecară nu s-ar chinui să vină să ne aducă cărţi, nu am avea de unde, la şcoala nu sunt atât de multe, marţea venim pe la dumneaei şi ea ne arată", a spus o elevă. Bibliotecara petrece cu copiii câteva ore, iar la plecare stabilesc împreună ce cărţi le va aduce săptămâna următoare.

La Vidra, Georgeta Pogan se îngrijeşte şi de o expoziţie etnografică, fondată în 2006. Expoziţie înseamnǎ o cǎsuţǎ din bârne construitǎ la 1871 şi dotată ca în urmă cu 140 de ani. Ineditul muzeu se află în subordinea Consiliului Judeţean Alba şi Muzeului Naţional al Unirii - Alba Iulia.