ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actul de a-ţi face un "selfie" poate fi considerat o tulburare mintală, consideră Asociaţia Americană de Psihologie(APA), anunţă mai multe siteuri de peste Ocean. Boala a primit numele "selfită" şi este definită ca dorinţa obsesiv-compulsivă şi de a o publica în social media precum Facebook, Instagram, Twitter, etc. APA a luat această decizie în cadrul întâlnirii anuale de la Chicago.

Citeşte şi Selfies, de Alexandra Svet

Conform specialiştilor, această tulburare apare din dorinţa de a compensa lipsa respectului de sine sau pentru a umple un gol pe care persoana îl resimte în intimitate. În funcţie de gravitate, sunt mai multe stadii ale "selfitei": de la nevoia de a face 3 fotografii pe zi fără a le posta pe social-media, până la nivelul cronic, atunci când persoana simte "nevoia incontrolabilă" de a posta fotografii cu el/ea însăşi pe reţelele de socializare.

Deocamdată nu există tratament.

Totuşi, veridicitatea ştirii este contestată de alte publicaţii, ne-existând un comunicat oficial al APA în acest sens. Voi ce părere aveţi?