ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul unei operațiuni comune a organelor Serviciului de Securitate și puterii executive regionale Cernăuți a fost eliberat din post un funcționar de stat din raionul Herța, regiunea Cernăuți, pentru obținerea cetățeniei române, relatează Romanian Global News.
 
Concedierea funcționarului din cadrul Administrației Raionale de Stat Herța a avut loc la solicitarea Direcției Serviciului de Securitate al Ucrainei. Decizia este motivată prin faptul că Legea Ucrainei „Privind Administrarea Publică" prevede eliberarea funcționarilor publici din post în cazul obținerii de către cetățeanul Ucrainei a unei alte cetățenii. 
 
Potrivit informației oficiale, persoana cu dublă cetățenie a încercat să treacă frontiera de stat a Ucrainei cu pașaport românesc, faptul fiind înregistrat de organele serviciului de frontieră. Numele angajatului concediat nu a fost făcut public, precizându-se doar că acesta a fost șef al Secției de Prestare a Serviciilor Administrative din Herța. Potrivit surselor Agenției BucPress, este vorba de un etnic român din regiunea Cernăuți.