ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul delegaţiei române a grupului socialiştilor şi democraţilor în Parlamentul European (PE) Cătălin Ivan a solicitat publicaţiei britanice Daily Express să pună capăt "cruciadei" împotriva migrării românilor şi bulgarilor în Marea Britanie, relatează publicaţia în ediţia online de marţi.

Săptămâna trecută, cotidianul britanic Daily Express a lansat  petiţia "Spune NU noilor migranţi UE" prin care solicita Guvernului britanic să menţină controale stricte asupra imigranţilor din cadrul Uniunii Europene (UE), în pofida viitoarei anulări, de la 1 ianuarie 2014, a restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor.

Potrivit publicației,  peste 35.000 de persoane au semnat  petiţia online.  Un parlamentar britanic conservator, Peter Bone, a lăudat iniţiativa publicaţiei, despre care afirmă că "vorbeşte în numele poporului britanic".

Însă politicianul român Cătălin Ivan îşi exprimă nemulţumirea faţă de această campanie într-o scrisoare adresată publicaţiei, în care subliniază că "nu (mai) pot exista restricţii asupra pieţei muncii" începând de anul viitor, "motiv pentru care vă cer să opriţi această încercare".

Potrivit publicaţiei, 98% dintre cititorii săi care au participat la un sondaj telefonic doresc ca Marea Britanie "să îşi închidă frontierele tuturor noilor imigranţi". Daily Express prezintă acest procent ca indicând "o opoziţie publică faţă de anularea restricţiilor"

Politicianul român avertizează publicaţia că "materialele pe care le publică cer încălcarea legii europene", exprimându-şi totodată nemulţumirea faţă de "frica negativă şi inacceptabilă pe care campania o asociază cu cetăţenii români".