Mihai Eminescu și Centenarul Marii Uniri se vor afla în centrul unor evenimente culturale organizate miercuri la Drobeta-Turnu Severin de către Palatul Culturii Teodor Costescu, Episcopia Severinului și Strehaiei, Centrul Cultural Nichita Stănescu și Fundația Culturală Lumina.
 
Programul va fi deschis de un recital al Corului Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei și va continua cu un simpozion. În cadrul acestuia vor avea loc Vernisajul Expoziției de fotografie de epocă de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia-1918 și de pe frontul Primului Război Mondial precum și lansarea volumului „Mehedinți în anul Centenarului. Mărturii, oameni și fapte”.

ImunoMedica

 
Un alt eveniment cultural important va fi Festivalul de Poezie ”Porni Luceafărul”, ajuns la a VII-a ediție. Acesta va cuprinde vernisajul Expoziției Medaliile Eminescu, decernarea Premiilor Eminescu pentru creație, lansarea revistei ”Vorba Noastră” și deschiderea Cenaclului literar HYPERION.
 
Manifestările vor avea loc începând cu ora 10.00, la Palatul Culturii Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.