Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti” invită publicul, în perioada 24 - 26 februarie 2017, la sărbătoarea tinereții și a iubirii la români - Dragobetele, eveniment ce face parte din programul cultural Sărbătorile Tinereții.

„Denumit în calendarul popular și ”Cap de primăvară”, de Dragobete întreaga natură renaște, păsările își caută cuiburi și, după unele credințe populare, ursul iese din bârlog. O dată cu natura, reînvia și iubirea, iar Dragobetele marca ziua în care întreaga suflare sărbătorea înnoirea firii și se pregătea pentru venirea primăverii”, se arată într-un comunicat al muzeului.

Programul manifestării cuprinde activități pentru întreaga familie: teatru de umbre pentru cei mici, tradiții de Dragobete cu grupul de datini și obiceiuri Cucii, din comuna Brănești, județul Ilfov, melodii de dor și de dragoste interpretate de Sabrina Diacov – Liceul Iulia Hașdeu, prelucrări folclorice dăruite de grupul de muzică veche Muzodava – Ploiești – primul concert la Muzeul Satului, concurs de poezii de dragoste, hore strămoșești împreună cu Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu.

„În cele trei zile de sărbătoare, vă mai poftim să târguiți cele mai frumoase creații ale meșterilor populari, mărțișoare speciale și originale, dar și produse din bucătăria tradițională.Maestrul de ceremonii - actorul Alexandru Nicolae Mihai! Vizitatorii care își sărbătoresc onomastica – Draga, Drăguța, Dragoș, Drăgan sau ziua de naștere - au acces gratuit în muzeu (cu buletinul la purtător!). Îndrăgostiți-vă ca în fiecare an de Dragobete.... la Muzeul Satului!", încheie comunicatul.

Dragobetele este sărbătorit în mod tradițional pe 24 februarie.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews