ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prodecanul Facultății de Finanţe-Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice a fost arestat pentru că primea mită de la studenţi, relatează TVR. Profesorul îşi ţinea evidenţa mitei pe un carneţel de acasă, conform căruia, numai anul acesta, primise de la studenţi peste 6500 de euro.

Procurorii au găsit acasă la prodecanul Cosmin Iuliu Şerbănescu un carneţel în care îşi notase toate informațiile necesare pentru o evidență cât mai clară a mitei.Vă prezentăm mai jos un exemplu extras din faimosul deja document, unde sunt trecute, data,numele studentului, numele cursului, suma și mențiunile verificat și ok.

SURSA: REFERAT PARCHET

28.11 B.C. - Managementul riscului la nivelul unei companii - 150 euro + 150 euro + 300 euro = 600 euro + 300 euro, cu menţiunile „Verif." şi „OK".

6.12 D. V. - Prudenţialitatea în asigurări - 100 euro + 250 euro + 150 euro = 500 euro, cu menţiunile „Verif." şi „OK".

Conform evidenței menținute chiar de prodecan, anul acesta Şerbănescu își rotunjise veniturile cu 6500 de euro iar anul trecut a încasat peste 8000 de euro.

Audiaţi la parchet, studenţii au povestit că profesorul proceda în felul următor: cu doar o lună înainte de susţinerea lucrării de diplomă, le spunea că lucrarea nu este bună şi că nu mai au timp să facă alta.Apoi pârâtul se oferea să le facă el rost de o altă lucrare de la un presupus coleg, contracost dar, de fapt,le vindea lucrări de diploma compilate chiar de el din altele mai vechi.

Iată o discuţie dintre profesor şi un student, interceptată în biroul prodecanului de camera ascunsă montată de procurori.

SURSA: REFERAT PARCHET

ŞERBĂNESCU IULIU COSMIN: Oricum, să fii convins de faptul că nu o să-ţi cearã 200 de euro, dar nici nu-ţi cere 500, dar trebuie să-mi dai, totuşi, o limită maximă.

STUDENT: Păi...

ŞERBĂNESCU IULIU COSMIN: Gândeşte-te: îi dai un 250?!

Procurorii au reușit să strângă probe conform cărora și alţi profesori sunt implicaţi. Ei ştiau de practicile prodecanului şi se ajutau între ei pentru promovarea studenţilor pe spăgi.