ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ideea reintroducerii admiterii în liceu a fost adusă în discuţie weekend-ul trecut la întâlnirea ce a avut loc la Guvern între liderii sindicatului din învăţământ şi Comisia de dialog social, scrie romaniatv.net.

Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a declarat că pe agenda discuţiilor de la Guvern din weekend s-au aflat problema pensionării la cerere, decontarea navetei, eliminarea costului standard, chestiunea salarizării celor 50.000 de persoane din sectorul nedidactic, care indiferent de vechime sunt plătite la fel.

„Nu am intrat în amănunte, pentru că este foarte mult de discutat, dar am propus ca în noul proiect al Legii educaţiei să fie prevăzută şi reintroducerea admiterii la liceu", a declarat Hăncescu, potrivit cugetliber.ro.

Pentru anul şcolar 2015-2016, admiterea în liceu este prevăzută a avea loc printr-un algoritm ce ia în calcul 25% mediile din cei patru ani de gimnaziu şi 75% media de la Evaluarea naţională.

Directorul adjunct al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân", prof. Gheorghe Moraru, a declarat că Alianţa Colegiilor Centenare a propus de multă vreme un alt gen de admitere:

„Ideea noastră era de a micşora ponderea mediilor din gimnaziu şi a Evaluării Naţionale la 70% şi adăugarea unui examen susţinut la liceu, dintr-o disciplină de specialitate. Astfel, avem ocazia să ne selectăm viitorii elevi, chiar dacă părinţii ar comenta apariţia a încă unui examen".

Prof. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu", împărtăşeşte opinia colegilor săi, fiind de părere că o admitere la liceu ar fi o variantă mai fericită decât ceea ce se întâmplă acum.