ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creditorii occidentali consideră că Moscova nu poate avea niciun drept asupra milioanelor de dolari împrumutate Ucrainei, câtă vreme Crimeea a intrat în cadrul Federației Ruse, și mizează pe faptul că autoritățile de la Kiev vor strânge cureaua împotriva propriilor cetățeni, in favoarea Occidentului. Opinia îi aparține comentatorului politic american Eric Zuesse.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Pe fondul prăbușirii continue a economiei ucrainene, mulți investitori străini au început să părăsească Ucraina. Iar cei care s-au încumetat să rămână speră ca, pe viitor, resursele financiare disponibile Kievului să ajungă, în final, în buzunarele lor, scrie editorialistul american Eric Zuesse, conform Sputniknews.com.

Actualul guvern de la Kiev, dependent și controlat de Washington, se așteaptă plătească datoria acumulată prin reducerea pensiilor și tăind cheltuielile sociale.

Așa cum sugerează analistul, toți banii care vor fi luați din buzunarele cetățenilor ucraineni prin politici sociale extrem de dure, vor sfârși exclusiv în mâinile investitorilor occidentali. În paralel, Occidentul speră că în Ucraina investitorii ruși și ucraineni vor rămâne cu buza umflată și nu vor obține nimic, din moment ce au colaborat cu guvernul precedent de la Kiev, înlăturat de la putere cu sprijin occidental.
”Investitorii occudentali nu-și fac griji pentru ucraineni, dar îi urăsc cu tărie pe ruși, așa cum nu îi au la suflet nici pe chinezi. Toți banii care vor fi furați de la cetățenii ucraineni vor trebui trimiși în Occident, nu în Orient.
Principala motivație a occidentalilor este că Rusia s-a ”apropiat” de Crimeea, pierzând astfel orice drept de a obține ceva de la Ucraina. Inclusiv milioanele de dolari pe care Moscova i-a împrumutat Kievului înainte de lovitura de stat din Ucraina”, scrie Eric Zuesse.

Rusia, care se consideră oficial creditor al Ucrainei, și-a exprimat deja consternarea față de renegocierea datoriei pe care Kievul o are față de ea, și care se ridică la 3 miliarde de dolari.