Experții în arme chimice au început demantelarea arsenalului sirian, informează The Independent. O echipă formată din 20 de persoane a trecut granița libaneză în Siria în cursul zilei de marți și a trecut la distrugerea echipamentului necesar producerii armamentului.

Experții organizației pentru interzicerea Armelor Chimice este cea care conduce operațiunile de dezarmare spun că o parte din arsenalul sirian va fi distrus până duminică.

Discuțiile privind distrugerea arsenalului chimic sirian au început atunci când ONU a anunțat că un atac cu gaz sarin ar fi avut loc la Damasc, fâcând sute de victime.

Statele Unite, Marea Britanie și aliații acestora au susținut că responsabil ar fi guvernul sirian, în timp ce autoritațile au declarat că vina aparține rebelilor susținuți din străinătate, în speranța provocării unei intervenții străine.

În urma unor negocieri între Rusia și SUA, ONU a emis o rezoluție prin care experții internaționali au primit acceptul de a distruge arsenalul chimic sirian până la finalul anului viitor.

Se pare că Siria deține aproape 1000 de tone de toxine.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews