ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


O explozie s-a produs în incinta complexului nuclear militar Parchin, situat în apropiere de Teheran, conform unor imagini filmate din satelit analizate de experţi israelieni. Iranul a confirmat deflagrația soldată cu doi morţi, informează ziarul Haaretz.

"Imaginile filmate prin satelit relevă un atac care a vizat spaţii subterane în incinta complexului militar Parchin", afirmă analistul Ronen Solomon, citat de revista Israel Defense, preluată de Mediafax. Expertul israelian a precizat că imaginile arată că în complexul militar a avut loc o explozie de amploare.

Carti audio de Grigore Leșe

Agenţia oficială IRNA a anunţat că un incendiu a avut loc, duminică seara, într-o fabrică de explozibil situată în apropiere de Teheran, precizând că doi muncitori au murit în incident.

Un site de ştiri al opoziţiei iraniene a confirmat că o explozie foarte puternică a avut loc în zona complexului militar Parchin, situat la 30 de kilometri sud-est de Teheran.

Iranul a raportat în 2011 o deflagraţie puternică într-o bază militară situată la 45 de kilometri vest de Teheran, soldată cu moartea a 17 membri ai Gardienilor Revoluţiei iraniene.

Regimul de la Teheran susţine că la Parchin este o simplă bază militară unde există doar armament convenţional. Israelul şi Occidentul suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Regimul islamist de la Teheran neagă acuzaţiile.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews