ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Pomicultorii români intră în al treilea an de colaborare cu firme rusești pentru exportul de cireșe iar cantitățile au crescut de la an la an.

Confom informațiilor obținute în exclusivitate de Agrointeligența, reprezentanții importatorilor ruși s-au aflat zilele acestea în livezile românești și au fost foarte mulțumiți de ce au văzut astfel că în acest an cantitatea pe care o vom exporta în Est poate depăși 3000 de tone.

În 2012 rușii au importat 1000 de tone de cireșe românești, iar anul trecut cantitatea a ajuns la 2000 de tone.

Cireșele pot rămâne proaspete 45 de zile

Pentru transportul cireșelor în condiții optime, fără a apărea modificări organoleptice, temperatura la nivelul sâmburelui trebuie să ajungă la două grade Celsius.

Pentru aceasta, cireșele sunt introduse succesiv în băi de apă de 18 grade Celsius, apoi de 3 grade Celsius și apoi sunt depozitate în condiții stricte de refrigerare.

Dacă sunt respectate toate condițiile, termenul de valabilitate al cireșelor ajunge la 45 de zile și pot fi transportate fără nicio problemă în orice colț de pe glob.

Interesant este că această tehnologie de refrigerare și depozitare ar permite pe piața internă ca o parte din producție să poate fi vândută în a doua parte a verii iar producătorii se pot pune la adăpost de fluctuațiile de preț.