ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Expoziția de pictură și sculptură "Îngerii Copilăriei” are loc joi, 7 iunie, de la ora 16:00, în sala Muzeului Catedralei Mitropolitane din Timișoara și se bucură de binecuvântarea și prezența Înaltpreasfinției Sale Ioan, Mitropolitul Banatului. 
 
Vor expune lucrări peste 30 de artiști plastici, cu participarea extraordinară a maestrului Silviu Oravitzan. Alături de artiștii plastici consacrați, vor participa cu lucrări premiate în diverse concursuri elevi de la Școala generală nr. 30 și Școala Ortodoxă "Antim Ivireanul” din Timișoara, Atelierul de pictură "Buna Vestire” al Catedralei Mitropolitane, Centrul de pictură "Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” al parohiei Timișoara-Blașcovici și studentul la arhitectură Miron Darius. Lucrările expuse vor fi prezentate de criticul de artă, lector universitar doctor Gabriel Kelemen.
 
Expoziția este organizată de Arhiepiscopia Timișoarei, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici și Facultatea de Arte și Design și în parteneriat cu CJ Timiș, Primăria Timișoarei și ISJ Timiș. 
 
Muzeul de Artă Veche Bisericească de la Catedrala Mitropolitană, gazdă a expoziției, este unul unul dintre cele mai apreciate obiective de spiritualitate din Timișoara, față de care se manifestă un interes turistic internațional în creștere.