ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Expoziția "Ion Creangă și lumea personajelor sale" a fost vernisată luni la Chișinău, la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul orașului. Expoziția a fost organizată de Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" din Chișinău, în colaborare cu mai multe instituții din Republica Moldova.

Conform corespondentului Agerpres, Cornel Ciobanu, expoziția este alcătuită din 21 de bannere și conține fotografii, date biografice, fragmente din operă, cele mai reușite reprezentări grafice ale personajelor lui Ion Creangă și aprecieri ale criticilor literari despre opera marelui povestitor.

Evenimentul se înscrie în suita de evenimente "Zilele Creangă" ce sunt organizate la Iași și Chișinău în perioada 1-4 martie, a precizat directorul ICR Chișinău, Valeriu Matei.

La vernisare a participat și poetul Valentin Talpalaru, directorul Muzeului "Bojdeuca lui Ion Creangă"  din Iași.

"De multe ori mă întreabă ce înseamnă pentru mine Ion Creangă. Încercați să scoateți din sufletul vostru pe Ion Creangă și veți vedea ce gol imens rămâne, care n-ar putea fi umplut de nimic și de nimeni", a declarat acesta.

Expoziția va putea fi vizitată timp de trei săptămâni, urmând să fie itinerată apoi în localitățile Republicii Moldova — Drochia, Soroca, Bălți, Leova, Edineț, Cimișlia, Ocnița, Strășeni, Cahul, Nisporeni.