ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Mănăstirea Dragomirna din judeţul Suceava este expusă, până pe 6 aprilie 2014, expoziţia "Icoana - de la meşteşug la mărturisire", care cuprinde 40 de icoane pictate şi 12 miniaturi, anunţă agenţia Basilica. Icoanele au fost realizate în atelierul de pictură "Mitropolit Anastasie Crimca" al Mănăstirii Dragomirna.

Evenimentul a fost organizat pentru al treilea an consecutiv, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, fiind o sărbătoare a biruinţei Ortodoxiei şi o mărturisire tăcută a credinţei prin intermediul icoanelor.
Icoana trimite la ceea ce este veşnic, la ceea ce trece dincolo de cele materiale. Ea ne duce cu simţirile şi conştiinţa noastră către veşnicie, către viaţa de sfinţenie. Lucrarea ei este în funcţie de felul cum este înfăţişată, pictată; nu orice imagine poate să fie numită şi icoană. Trebuie să aibă şi nişte însuşiri şi calităţi artistice cu o încărcătură sufletească. Icoana dematerializează, dar nu derealizează, este ceva natural, însă înduhovnicit.